Ο heavy metal σεισμός των Iron Maiden σάρωσε τη Μαλακάσα. Τo θρυλικό συγκρότημα εμφανίστηκε την Παρασκευή στο Terravibe στο πλαίσιο του Rockwave Festival.

Το βράδυ της Παρασκευής όσοι ανηφόρησαν στο Terravibe για την εμφάνιση των Iron Maiden σίγουρα δεν περίμεναν ότι θα ζήσουν τη μεγαλύτερη συναυλία του συγκροτήματος επί ελληνικού εδάφους. 

Με πάνω από 35.000 κόσμου να παραληρούν και με ένα ονειρικό setlist, το συγκρότημα που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από επτά ολόκληρα χρόνια, παρέδωσε μαθήματα heavy metal. 

Οι πόρτες στο terravibe είχαν ανοίξει από νωρίς το πρωί και ήδη από τις 4-5 το απόγευμα φαινόταν ότι η προσέλευση του κόσμου θα έσπαγε κάθε ρεκόρ αφού ο χώρος ήταν ήδη μισογεμάτος. Έτσι και έγινε. 

Μετά από τις άψογες εμφανίσεις των Raven Age, του Tremonti και φυσικά των Volbeat που ήρθαν για πρώτη φορά στην πατρίδα μας και έδειξαν γιατί σε πολλές χώρες της Ευρώπης παίζουν ως headliners, ο κόσμος έστρεψε το βλέμμα του στη μεγάλη σκηνή με την ανυπομονησία να φτάνει στα ύψη. 

Η προγραμματισμένη ώρα έναρξης πέρασε με το συγκρότημα να καθυστερεί να ανέβει στη σκηνή για να προλάβει όλος ο κόσμος να μπει μέσα στον χώρο, αλλά όταν ακούστηκαν από τα ηχεία οι πρώτες νότες του Doctor, Doctor όλα παρέλυσαν. 


 

Ο λόγος του Τσόρτσιλ άναψε τη σπίθα και η έναρξη του Aces High έβαλε τη φωτιά και μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά σε ορισμένες περιπτώσεις αφού δεκάδες καπνογόνα εμφανίστηκαν ταυτόχρονα στο χώρο κάνοντας τη νύχτα μέρα. 

Λίγα λόγια μπορούν να ειπωθούν για τα όσα συνέβησαν στη συνέχεια, αφού για δύο ώρες το συγκρότημα μας ταξίδεψε στη τεράστια δισκογραφία του, με τα σκηνικά να εναλλάσσονται και να μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. 

Δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιες μόνο στιγμές από μία τόσο μεγαλειώδη εμφάνιση, αλλά η πρώτη φορά που ακούστηκε το Flight of Icarus στη χώρα μας μπορεί σίγουρα να ξεχωρίσει μαζί με τον παραδοσιακό χαμό του Fear of the Dark. Ήταν σίγουρα μία νύχτα που θα μείνει χαραγμένη ανεξίτηλα στη μνήμη όσων βρέθηκαν εκεί. 

Δείτε βίντεο από τη μεγαλειώδη εμφάνιση των Iron Maiden στο Terravibe: 



 

 

 

 

 

 

 

ironmaidenfc.gr