Ένα διήμερο που θα μείνει για καιρό χαραγμένο στη μνήμη τους έζησαν όσοι βρέθηκαν στις 19 και 20 Ιουλίου στο Rockwave Festival.

Παλιοσειρές αλλά και νέα συγκροτήματα φρόντισαν να κάνουν πράξη τα λόγια των διοργανωτών που μιλούσαν για έναν heavy metal σεισμό, που άρχισε να δονεί την περιοχή την Πέμπτη με τους Judas Priest να... πραγματοποιούν μια συγκινητική εμφάνιση μπροστά σε περίπου 20.000 κόσμου, αποδεικνύοντας ότι το ρεζερβουάρ τους έχει ακόμα αρκετή βενζίνη.

Νωρίτερα, οι Βρετανοί Saxon έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες διαχρονικά μπάντες στο heavy metal, ενώ οι Γερμανοί γερόλυκοι Accept κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες μέσα στο απογευματινό λιοπύρι, όμως ο ήχος δεν ήταν σύμμαχός τους. Παραφωνία, σε σχέση και με το όνομα που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια, ήταν οι Sabaton που όσα τανκ, πολυβόλα και άλλα όπλα και επιστράτευσαν δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν την υψηλή τους θέση στο billing της πρώτης ημέρας.

Η Παρασκευή όμως έμελλε τελικά να είναι η μέρα για την οποία η metal κοινότητα θα συζητά για καιρό. Περίπου 40.000 άτομα δημιούργησαν ρεκόρ προσέλευσης στο TerraVibe, με τις ουρές των παρκαρισμένων αυτοκινήτων να ξεπερνούν τα τρία χιλιόμετρα πριν και μετά το χώρο της συναυλίας, αφού η επιστροφή των θρυλικών Iron Maiden είχε σημάνει γενικό συναγερμό.

Οι ίδιοι μάλιστα βγήκαν με καθυστέρηση 45 λεπτών στη σκηνή, ακριβώς για να προλάβει ο κόσμος να μπει στον χώρο και να μην χάσει ούτε λεπτό από τη συναυλία τους, η οποία ξύπνησε μνήμες από εκείνη που έδωσαν στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια. Σκηνικά που άλλαζαν σε κάθε τραγούδι, εξαιρετικός ήχος, αψεγάδιαστη απόδοση και ένας Bruce Dickinson να δίνει μια μοναδική performance συνέθεσαν το παζλ μιας εμφάνισης που ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη για όσους έχουν το θράσος να... εποφθαλμιούν τον θρόνο τους.

Αξέχαστη θα παραμείνει και η παρθενική εμφάνιση των Volbeat στην Ελλάδα, οι οποίοι απέδειξαν ότι ο πανικός που γίνεται όπου εμφανίζονται στο εξωτερικό είναι απόλυτα δικαιολογημένος, υποχρεώνοντας παρά πολύ κόσμο που είχε στριμώχνει από νωρίς μπροστά στη μεγάλη σκηνή για τους Maiden να στρέψει το βλέμμα του στη μικρή για να απολαύσει το rockabilly metal των Δανών.

Νωρίτερα, Monument, Tremonti, The Raven Age, αλλά και οι δικοί μας WEB φρόντισαν να "ζεστάνουν" τον κόσμο που βρέθηκε από νωρίς στη Μαλακάσα.

ironmaidenfc.gr