Το 2011 στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους για το FINAL FRONTIER οι IRON MAIDEN επισκέφτηκαν την χώρα μας στις 17 Ιουνίου.Ο Steve Harris και η παρέα του βρίσκονταν στην Ελλάδα και στο TERRAVIBE PARK στην Μαλακάσα και οι προσδοκίες όλων μας ήταν πολύ υψηλές (όπως είναι πάντα από συγκροτήματα τέτοιου βεληνεκούς) και εκείνοι ποτέ δεν μας απογοητεύουν!

Κατά τις 9:15 τα φώτα σβήνουν και από τα ηχεία ακούγεται το DOCTOR DOCTOR των UFO (αγαπημένο κομμάτι του Steve Harris) και οι οπαδοί του συγκροτήματος άρχισαν να εκστασιάζονται!!!

Πρώτο κομμάτι της συναυλίας το SATELLITE 15…THE FINAL FRONTIER και ο Bruce Dickinson εμφανίζεται πρώτος στο αθηναικό κοινό.Σχεδόν αμέσως βγαίνουν και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, η συναυλία έχει ξεκινήσει και στο κοινό επικρατεί τρέλα και πανικός βλέποντας και ακούγωντας το αγαπημένο του συγκρότημα!!!

Οι IRON MAIDEN για άλλα μια φορά έπαιζαν δυνατά, γρήγορα και εκτελούσαν άψογα όλα τα κομμάτια τους.

Οι Harris και Dickinson έτρεχαν δεξιά και αριστερά σε όλη την σκηνή όπως πάντα, οι κιθάρες των Murray-Smith-Gers άφηναν άναυδο όλο το κοινό και τα drums είχαν περικυκλώσει τον McBrain ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του μέσα από τον ήχο τους. Η πασίγνωστη πλέον φράση  <> ακούστηκε πολλές φορές από τον Bruce Dickinson και οι οπαδοί ούρλιαζαν σαν τρελλοί!!!!

Τα κομμάτια απο το FINAL FRONTIER που ήταν στο setlist  είναι: SATELLITE 15…THE FINAL FRONTIER,EL DORADO,THE TALISMAN,COMING HOME,WHEN THE WILD WIND BLOWS με το τελευταίο να μου κάνει τρομερή αίσθηση ακούγωντας το live.Ενα κομμάτι 11 λεπτών αλλάζοντας πολλές φορές τον ρυθμό ακούγωντάς το ζωντανά μου άφησε άριστες εντυπώσεις όπως έγινε με τους περισσότερους που βρέθηκαν στο TERRAVIBE εκείνο το βράδυ.

Από το setlist δεν έλειπαν και κλασικά κομμάτια  όπως: 2 MINUTES TO MIDNIGHT,DANCE OF DEATH,THE TROOPER,THE WICKERMAN,BLOOD BROTHERS,THE EVIL THAT MEN DO,FEAR OF THE DARK,IRON MAIDEN,THE NUMBER OF THE BEAST, HALLOWEED BE THY NAME,RUNNING FREE που σε συνδυασμό με τα φωτορυθμικά, τις φωτιές και τα σκηνικά έκαναν και αυτή την συναυλία μαγευτική και αξέχαστη!!!

Η συναυλία είχε διάρκεια  105 λεπτά περίπου και οι IRON MAIDEN μας άφησαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων κάτι που ήταν αναμενόμενο βέβαια αποδεικνύωντας σε όλους ότι είναι το καλύτερο συγκρότημα παγκοσμίως!!!!

Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε σύντομα στην χώρα μας και να έχουμε άλλη μία αξέχαστη βραδιά!!!!

UP THE IRONS!!

ironmaidenfc.gr