Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η πολυαναμενόμενη συναυλία του Paul DiAnno στα Χανιά μαζί με τα υπόλοιπα συγκροτήματα, ενώπιο 450 (!!!) ατόμων!

Ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται από νωρίς έξω από το γνωστό συναυλιακό μαγαζί Νότος, στα Χανιά και σιγά σιγά κατά τις οκτώ παρά κάτι εμφανίστηκε το πρώτο συγκρότημα. Roundabout και Dead June, τα δύο πρώτα συγκροτήματα άρχισαν να ζεσταίνουν τον κόσμο που βρισκόταν εκεί με διασκευές και πολύ δυναμικά τραγούδια, πραγματοποιώντας πολύ καλές ερμηνείες στα τραγούδια τους.

Έπειτα από μια ώρα εμφανίστηκαν οι Πληθέντες παίζοντας πολύ δυναμικές συνθέσεις, με Ελληνόφωνο rock. Εντύπωση μου έκανε ο τρόπος ντυσίματος και τα πιστεύω τους γενικά, μιας και είχα την ευκαιρία να τους μιλήσω, πριν και μετά την συναυλία. Έφθασαν στον χώρο με Harley Davidson, δερμάτινα μπουφάν, martins μπότες κλπ.

7-8 τραγούδια μετά, ο τραγουδιστής τους κατέβηκε από την σκηνή και ανέβηκε στην θέση του η γνωστή, Χανιώτισσα τραγουδίστρια, Μαριάνα. Η Μαριάνα πρόσφατα συμμετείχε στα προκριματικά της Βουλγαρίας για την φετινή Eurovision με μια σύνθεση του Bob Κατσιώνη και ενώ στον τελικό ψηφίστηκε πρώτη, αποκλείστηκε από την κριτική τους επιτροπή. Αυτό έκανε την αναμονή για την live της εμφάνιση ακόμα μεγαλύτερη. Οι συνθέσεις ήταν πολύ καλές και ξεσήκωσαν το κοινό, το οποίο ως επί το πλείστον ήταν νεαρό σε ηλικία. Δυναμική στην σκηνική παρουσία και γενικά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για την συνέχεια.

Σειρά για τα Πράσσειν Άλογα οι οποίοι έδωσαν και αυτοί με την σειρά τους, ένα πολύ καλό show. Παίζοντας γνωστές τους επιτυχίες, όπως το “Βασίσου πάνω σου”, κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και κατάφεραν να διατηρήσουν πολύ ζεστό το κοινό στον Νότο που περίμενε την άνοδο του Paul DiAnno στην σκηνή.

Και η ώρα που οι περισσότεροι εκεί μέσα περίμεναν είχε φτάσει, ξεκινώντας μετά από ένα πολύ μικρό διάλλειμα, τα Πράσσειν Άλογα, χωρίς τον τραγουδιστή τους έπαιξαν το Ides of March, για να βγεί ο Paul DiAnno στην σκηνή τραγουδώντας το Wrathchild. Το τι γινόταν από κάτω στους οπαδούς νομίζω ότι το καταλαβαίνετε. Το φωτορεπορτάζ που καλύψαμε την συναυλία είναι άκρως κατατοπιστικό.

Ο Paul DiAnno, κάλυψε όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο τους δύο δίσκους που συμμετείχε με τους Iron Maiden, τον ομώνυμο και το Killers και ερμήνευσε και αρκετά από την πλούσια, μα σίγουρα όχι τόσο γνωστή, δισκογραφία του. Ακολουθεί η λίστα με τα τραγούδια όπως παρουσιάστηκαν:

- Ides of march
- Wrathchild
- Prowler
- Marshal Lokjaw
- Murders in the rue Morgue
- The Beast Arises
- Children of madness
- Remember tomorrow
- Impaler
- Faith Healer
- A song for you
- Chemical Imbalance
- Killers
- Phantom of the opera
- Running Free
- Transylvania
- Sanctuary

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι αλλαγές των συγκροτημάτων έγιναν χωρίς καθυστερήσεις, πράγμα σπάνιο σε συναυλίες με πολλά συγκροτήματα και ο ήχος από το κέντρο του συναυλιακού χώρου ήταν εξαιρετικός, πράγμα που βελτιώθηκε από προηγούμενες συναυλίες που είχα δει εκεί.

Εμείς θα θέλαμε εγκάρδια να ευχαριστήσουμε τον Νίκο Αθηναίο για την βοήθεια που μας προσέφερε όλες αυτές τις μέρες, τον Ηλία Αραπίδη από την Θεσσαλονίκη και φυσικά, τον Lea Hart, μάνατζερ του Paul DiAnno και φυσικά τον ίδιο τον Paul DiAnno για την φιλικότητα που επέδειξε και την υπομονή του.

ΥΓ. Είναι κάποια πράγματα που είναι δύσκολο να τα καταλάβουν κάποιοι. Ο Paul DiAnno, κατέβηκε στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά για μια συναυλία, πράγμα γνωστό, μιας και η διαφημιστική καμπάνια ήταν εξαιρετική και άκρως επιτυχημένη. Στα μαγαζιά που γινόταν προπώληση, στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, οι αριθμοί έλεγαν ακριβώς την αλήθεια. Δέκα άτομα από το Ηράκλειο έκαναν την τιμή να φανούν, ενώ το Ρέθυμνο ήταν προφανώς παγερά αδιάφορο. Δεν έχει κάποιο νόημα αυτό που αναφέρω μιας και ο Νότος ήταν ασφυκτικά γεμάτος, όμως καταλαβαίνω γιατί δεν γίνονται συναυλίες στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.

Manolis "In Heaven" Varouhas

ironmaidenfc.gr