Στις 6 Αυγούστου του 1984 οι Iron Maiden κυκλοφορούν το single "2 Minutes to Midnight" ως προπομπό του 5ου τους δίσκου, με την ονομασία "Powerslave", δίσκος που θα καθιερώσει τους Maiden ως το καλύτερο heavy metal συγκρότημα και ειδικά με την "World Slavery Tour" που θα ακολουθούσε.

Και σε αυτό το single οι Iron Maiden συνεχίζουν την παράδοση να έχουν μια διασκευή ως b-side. Στο "2 Minutes.." αυτή τη φορά διασκευάζουν το πιο γνωστό κομμάτι των Άγγλων rockers "Beckett" το οποίο τιτλοφορείται "Rainbow's gold". Το εν λόγω κομμάτι συμπεριλαμβάνεται στον ομώνυμο και μοναδικό δίσκο που κυκλοφόρησε ποτέ το συγκρότημα το 1974 από την αγγλική εταιρεία Raft Records. Το "Rainbows gold" γράφτηκε από τον τραγουδιστή Terry Slesser και τον κιθαρίστα Kenny Mountain και στον δίσκο εμφανίζεται με τον τίτλο "A Rainbows gold". Ο ντράμερ Nicko Mc Brain έχει δηλώσει πως τα μέλη των Maiden ήταν φίλοι με αυτά των Beckett και γι' αυτό ήταν φυσικό να διασκευάσουν κάτι από αυτούς, ενώ ο manager των Maiden Rod Smallwood ανέφερε πως ήταν ατζέντης των Beckett πριν γνωριστεί με τους Maiden. Επίσης ο κιθαρίστας Adrian Smith διασκεύαζε κομμάτια των Beckett με την παλιά του μπάντα, τους Evil Ways.

Το line up των Beckett στον ομώνυμο δίσκο τους αποτελούνταν από τους: Robert Barton - κιθάρα/φωνητικά, Keith Fisher - ντράμς, Terry Wilson - φωνητικά, Ian Murray - μπάσο, Kenny Mountain - κιθάρα/πλήκτρα/φωνητικά και Tim Hinklev στα πλήκτρα.

ironmaidenfc.gr