Είναι γεγονός ότι όλοι ασχολούμαστε τις τελευταίες μέρες με τον Bruce Dickinson, ο οποίος ήρθε στην επικαιρότητα χάρη στην αυτοβιογραφία του, με τίτλο "What Does This Button Do?", η οποία μέχρι στιγμής έχει τεράστια επιτυχία σε πωλήσεις.

Μέσα στο βιβλίο αυτό, ο Dickinson αποκάλυψε πολύ σπουδαία πράγματα, όπως, για παράδειγμα, το ότι παραξενεύτηκε που οι Maiden διάλεξαν τον Blaze Bayley για αντικαταστάτη του, καθώς θα μπορούσαν να διαλέξουν κάποιον που έχει τις ίδιες φωνητικές δυνατότητες με τον ίδιο, όμως εκείνοι επέλεξαν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Βέβαια, παραδέχτηκε το γεγονός ότι συμπαθεί τον Blaze, καθώς είναι πολύ ευχάριστος άνθρωπος.

Φυσικά, αναφέρθηκε και στην δική του audition, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Paul Di' Anno:

"Ήξερα ότι είχα πάρει την δουλειά, όμως ήθελα να σιγουρευτώ ότι είμαι ακριβώς αυτό που θέλουν", δήλωσε. "Έκανα ξεκάθαρο ότι έχω γνώμη και ιδέες".

Ένα ακόμη γεγονός που αξίζει να αναφερθεί, είναι πως σκεφτόταν να αποχωρίσει από τους Iron Maiden, περίπου μια δεκαετία προτού τελικά το κάνει.

"Είχαμε να κάνουμε 300 shows (αναφέρεται στην περιοδεία που ακολούθησε μετά το "Powerslave"). Οπότε, τι θα κερδίσω εγώ από καθένα από αυτά; Μετά τα πρώτα 100, τι άλλο μπορεί να συμβεί; Ναι, βγάζεις λεφτά. Είναι σπουδαίο αυτό, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή με μεγαλύτερη αξία από αυτό, οπότε πρέπει να έχεις μια ισορροπία. Στο τέλος του "Powerslave" ένιωσα ότι αυτή η ισορροπία είχε χαθεί για μένα.

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη του Bruce Dickinson στο Loudwire, όπου "συνοψίζει" την αυτοβιογραφία του:

rockoverdose.gr