Πρωινό 16 Ιουνίου και το Fan Club μας σε συνεργασία με το Eightball και το Nephelim, ξεκινάει με επτα λεωφορεία για την πρωτεύουσα της γειτονικής Βουλγαρίας, Σόφια! Πολλά μέλη του Fan Club καθώς και αμέτρητοι φίλοι του συγκροτήματος ξεκινήσαμε με προορισμό την νεοδόμητη Armeec Arena που αποτελεί και το Εθνικό γήπεδο βόλεϊ και μπάσκετ της Βουλγαρίας, ένα πραγματικό στολίδι για τον αθλητισμό της χώρας, μα και έναν πραγματικά υπέροχο συναυλιακό χώρο.

Έχοντας στα χέρια μας το περικάρπιο με τις λέξεις First to the Barrier, πήγαμε στο χώρο από διαφορετική είσοδο και μετά από λίγη αναμονή μπήκαμε στον χώρο της συναυλίας. Η αρένα έδειχνε τεράστια αν και η χωρητικότητα της δεν ξεπερνούσε τα υπόλοιπα πρώτυπα που έχουμε γνωρίσει.

Σε ένα φυσικά sold out βράδυ, έχοντας βέβαια μερίδιο ευθύνης και ο μη ερχομός για δεύτερη σερί χρονιά του Maiden England στη χώρα μας, ξεκινάνε οι πραγματικά απίστευτοι Ghost, που ενώ πέρυσι πέρασαν ως μέτριοι μπροστά από τα μάτια μου, έπετα της συναυλίας στη Armeec Arena, ζητάω απλά συγνώμη. Οι Ghost είναι συγκρότημα για κλειστούς συναυλιακούς χώρους ή έστω για ώρα μετά τη δύση του ηλίου!

Το ρολόι γράφει 9! Τα φώτα κλείνουν και στα ηχεία ακούγεται το Doctor Doctor... Ρίγη, φωνές και Moonchild σε μια από τις καλύτερες συναυλίες που έχω παρακολουθήσει από όλες τις απόψεις!

Το συγκρότημα έδινε την αίσθηση 30χρονων που έτρεχαν πάνω κάτω στη σκηνή και είχαν να παίξουν live πολύ καιρό. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Η δεύτερη νεότητα που είχαμε πει πέρυσι συνεχίζει πανηγυρικά και φέτος!

Το setlist:

Moonchild Can I Play with Madness
The Prisoner
2 Minutes to Midnight
Revelations
The Trooper
The Number of the Beast
Phantom of the Opera
Run to the Hills
Wasted Years
Seventh Son of a Seventh Son
Fear of the Dark
Iron Maiden

Encore:
Churchill's Speech
Aces High
The Evil That Men Do
Sanctuary

Τέλος της συναυλίας. Ηλίθια χαμόγελα στα πρόσωπα όλων... Οι Maiden έδωσαν τα ρέστα τους για μια ακόμα φορά, δείχνοντας πόσο πολύ αγαπάνε το κοινό τους, βγάζοντας όλη τους την ενέργεια επί σκηνής.

Αναμνηστικές φωτογραφίες μετά τη συναυλία, όπως ατύπως έχουνε καθιερώσει με τους φίλους μας από το Βουλγάρικο fan club.

Λεωφορείο για επιστροφή λοιπόν, μόνο με χαμόγελα και όμορφους ήχους στα αυτιά μας.

Η συνέχεια για εμάς, Βελιγράδι Σερβίας...

Δείτε εικόνες από την εκδρομή μας και τη συναυλία εδώ: https://www.ironmaidenfc.gr/gallery/Iron-Maiden-the-Greek-FC-at-Sofia-16-07-2014/76

ironmaidenfc.gr