Λίγες ημέρες μόλις μετά το υπερθέαμα που είδαμε από κοντά στο Palais De Bercy του Παρισιού ήρθε η ώρα να συναντήσουμε τα υπόλοιπα μέλη του Fan Club στο Μιλάνο της Ιταλίας που ταξίδεψαν από Αθήνα! 7 Ιουνίου λοιπόν βρισκόμαστε στην όμορφη πλατεία του Duomo και ξεκινάμε βόλτες. 8 Ιουνίου πρωί, ώρα για φωτογραφίες και τουρισμό στην Ιταλική πόλη, στα κάστρα της και τις όμορφες πλατείες, λίγο shopping και ώρα να μεταφερθούμε στο RHO, μια περιοχή αρκετά χιλιόμετρα βόρεια της πόλης, με μετρό φυσικά.

Φτάνουμε στο RHO και οδεύουμε με τα πόδια για τον συναυλιακό χώρο! Αυτή τη φορά θα δούμε τους Iron Maiden στα πλαίσια του Ιταλικού Sonisphere! Αφού περπατήσαμε αρκετά χιλιόμετρα χάρη στην ασυνεννοησία με τους security (είχαμε βλέπετε ηλεκτρονικά εισιτήρια και έπρεπε να τα μετατρέψουμε σε κανονικά (!!) και οι οδηγίες ήταν: ο κάθε ένας στον κόσμο του, φτάσαμε στον χώρο της συναυλίας! Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία security ζήτησε να μας ελένξει την τσάντα με τα hamburgers και όχι τις υπόλοιπες τσάντες! Με άλλα λόγια από χώρα σε χώρα, τα πλαίσια του security, τα no cameras allowed κλπ, είναι μέρα με την νύχτα!

Φεστιβάλ λοιπόν σημαίνει τεράστιος χώρος, αλήθεια τεράστιος... Πολύ μπύρα και αμέτρητα συγκροτήματα!

Επί σκηνής τα highlights προσωπικά, οι Ghost, στην πρώτη φορά που τους είδα live και οι φανταστικοί, πραγματικά φανταστικοί Megadeth εκείνο το βράδυ, με πολύ όρεξη και την αγαπημένη μου Christina Scabbia επί σκηνής, εντός έδρας στο A Tout le Monde!

Αγοράζουμε ξανά κάθε λογής merchandise και αναμένουμε το όνειρο, παρέα με τους αγαπημένους μας Ιταλούς φίλους από το Eddie's club και φυσικά με όσους άλλους Έλληνες είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε.Το όνειρο λοιπόν ξεκινάει, τα λόγια περιττεύουν. Δεν είναι τυχαία το ότι περίμενα επίμονα πάνω από ένα μήνα να ηρεμήσω από το συγκεκριμένο live για να μπορώ να γράψω σωστά και ήρεμα το τι ζήσαμε. Έχω δει το συγκρότημα πάνω από δέκα φορές και αρκετές στο εξωτερικό, όμως ναι, το βράδυ της 8ης Ιουνίου θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου ως το ΚΑΛΥΤΕΡΟ LIVE που έχω δει ποτέ μου!

Ανείπωτη εμφάνιση, απίστευτη όρεξη, μαγική ερμηνεία, τέλειος καιρός (αν και η πρόγνωση δεν ήταν μαζί μας), κρυστάλλινος ήχος, αλήθεια τι να γράψω και να με πιστέψετε; Φταίει το setlist; Φταίει το tour; Φταίει η χώρα; Αλήθεια δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει αλλά στο κάτω κάτω της γραμμής δεν με ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ! Οι Iron Maiden ήταν, είναι και θα είναι η καλύτερη μουσική ύπαρξη στην ιστορία αυτού του πλανήτη και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς μα κανείς και αυτό το βράδυ, ίσως το καλύτερο της ζωής μου!

Η λίστα με τα τραγούδια δεν διέφερε για μια ακόμα φορά από τις προηγούμενες εμφανίσεις τους:

Moonchild
Can I Play With Madness
The Prisoner
2 Minutes to Midnight
Afraid to Shoot Strangers
The Trooper
The Number of the Beast
Phantom of the Opera
Run to the Hills
Wasted Years
Seventh Son of a Seventh Son
The Clairvoyant
Fear of the Dark
Iron Maiden

Encore
Aces High
The Evil that Men Do
Running Free

Πόσο κρίμα που αυτό το μαγικό tour δεν θα επισκεφτεί τη χώρα μας. Πολύ κρίμα...

Για πολλοστή φορά στη ζωή μου ένιωσα περήφανος που ενεργοποίησα αυτό το Fan Club, αυτή την μαγική παρέα που μοιραστήκαμε τόσο όμορφες στιγμές στο Μιλάνο! Είστε όλοι φανταστικοί παιδιά και εύχομαι να ταξιδέψουμε μαζί πολλές φορές ακόμα για τους Iron Maiden, σε όλο τον κόσμο! Ταπεινά περήφανος για όλους και όλα! Αλεξάνδρα, Μαρία, Μαρία, Ηλία, Γιώργο, Μανώλη και Λευτέρη στο θεό σας, τι να πώ;Δείτε και άλλες φωτογραφίες εδώ: https://www.ironmaidenfc.gr/gallery/Iron-Maiden-the-Greek-FC-in-Milan-08-06-2013/45

Until the next time, have a good sin!

ironmaidenfc.gr