Για αποφυγή παρεξηγήσεων και επειδή είναι μέγιστη αμαρτία να παρερμηνεύουμε κάτι που είπε κάποιος καλλιτέχνης, θα ήθελα να γράψω λίγα λόγια για το τι είπε ο Bruce στην συναυλία προχτές στο Βουκουρέστι!

Κυκλοφόρησε λοιπόν ότι ο Bruce Dickinson στην συναυλία στο Βουκουρέστι είπε ότι:

-Τι στο διάολο είναι αυτό, κρατώντας την Ελληνική σημαία.

και

-Οι Έλληνες είχατε σπουδαίο πολιτισμό, κάτι στο οποίο δεν είστε & τόσο καλοί στις μέρες μας

Φυσικά αυτό είναι 100% λανθασμένο, διότι έχει γίνει ακριβής μετάφραση και δεν έχει παρουσιαστεί το πλαίσιο στο οποίο το είπε.

Κατά την διάρκεια της συναυλίας, ξαφνικά, προσωπικός Έλληνας φίλος, πέταξε δεμένη κόμπο την σημαία της χώρας μας στη σκηνή, την έπιασε ο Bruce ξαφνιασμένος και είπε: what the hell is that; διότι ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ τι ήταν!!! ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...

Μόλις την άνοιξε, την έδειξε στον κόσμο και είπε: This is the first time in this tour where I see the Greek flag! και συνεχίζει: πόσοι Έλληνες είστε εδώ; Σηκώνουμε χέρια, χαμός, τραγούδι κλπ! Αυτό φυσικά έγινε και με άλλες σημαίες έτσι;

Ο μονόλογος του (για το δεύτερο θέμα) πριν το The Book of Souls, σε ΚΑΘΕ συναυλία μέχρι σήμερα αναφέρεται στις αρχαίες (ΑΡΧΑΙΕΣ!!!) αυτοκρατορίες, την Ελληνική εποχή, την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και άλλες για να καταλήξει στους Mayans. Το concept είναι ότι οι αυτοκρατορίες υπάρχουν πάντα, έρχονται όμως και φεύγουν, και σημασία όταν φύγουν είναι ο τρόπος! Πόσο δυνατή θα είναι η πτώση!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ!!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ!!!...

Για το: Greek civilization is not that great anymore, ήταν αναφορά στην Αρχαία Ελλάδα, ότι ήταν παγκόσμια δύναμη και πλέον δεν είναι, όπως ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ, αναφορές που έκανε. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ στον λόγο του...!

Σχόλιο 1: πόση ευφυΐα χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι του γράφουν το script που λέει και δεν πετάει ότι του έρθει; Όλα γίνονται μετά από πολύ προσεκτική μελέτη!

Σχόλιο 2: επίπεδο σαρκασμού Bruce... Έκραξε το Βρετανικό μουσείο ότι θα έρθει να κλέψει οτιδήποτε αρχαίο (στα πλαίσια της αναφοράς του στο Legacy), όπως κάνει τόσα χρόνια!

Δυστυχώς η παραπάνω είδηση έχει αναμεταδωθεί σε πολλές ιστοσελίδες, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί κάτι ψευδές και λανθασμένο και φυσικά να βγαίνει ένα μένος εναντίων του Bruce και των Maiden... Το τι σχόλια για DiAnno διάβασα, τι είδα για την σόλο του καριέρα...

Παρακαλώ όλους, προσοχή τι λέτε, αλλά περισσότερη προσοχή στο τι διαβάζετε. Μην κρατάτε ότι θέλετε από ένα απόσπασμα...και πως το λέτε. Το διαδίκτυο έχει μεγάλη δύναμη για μια φήμη και χρειάζεται μια πολύ μεγαλύτερη για να διορθωθεί, πράγμα που το καθιστά σχεδόν αδύνατο!

Up the Irons!

ironmaidenfc.gr