Με αφορμή την συνεργασία μας με την Warner Music, ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα αφιέρωμα - οδηγό, βήμα προς βήμα, για το καλύτερο τραγούδι σε κάθε ένα από τα 16 άλμπουμ του αγαπημένου μας συγκροτήματος.

Γράφει ο Μανώλης Βαρούχας

Iron Maiden 14/04/1980

Το Phantom of the Opera είναι ένα τραγούδι μισό αιώνα μπροστά από την εποχή του, ένα τραγούδι που αφηγείται μια ιστορία με έναν τρόπο μοναδικό, εκπληκτικά σόλο, φανταστικές αλλαγές που ακόμα και σήμερα αποτελεί ένα μουσικό αριστούργημα, αδύνατο να φανταστείς πως δημιουργήθηκε.

Killers 02/02/1981

Το Wrathchild εδώ δίνει ρέστα, μια εισαγωγή που σε ξεσηκώνει, η γραμμή στο μπάσο μοναδική και η γρέζα φωνή του DiAnno να απογειώνει την σύνθεση του Harris. Ένα από τα πιο "αλήτικα" και συναυλιακά τραγούδια του συγκροτήματος.

The Number of the Beast 22/03/1982

Σε αυτόν τον δίσκο βρίσκεται το καλύτερο τραγούδι της μουσικής. Χωρίς υπερβολές - όσοι με γνωρίζουν προσωπικά καταλαβαίνουν. Το Hallowed Be Thy Name αποτελεί το καλύτερο δημιούργημα της μπάντας, ένα τραγούδι που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιστορία της μπάντας.

Piece of Mind 16/05/1983

To Flight of Icarus, το οποίο μάλιστα επανήλθε στην setlist του συγκροτήματος στην Legacy of the Beast περιοδεία, είναι το ....

Βρείτε την συνέχεια του άρθρου εδώ: http://bit.ly/2JdbyPA