Τύχη και ευτυχία! Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω μια μαγική εβδομάδα που πέρασα με έναν από τους παιδικούς μου μουσικούς ήρωες, παρέα με τον Paul DiAnno σε όλα τα μήκη της χώρας μας καθώς και τη Σόφια της Βουλγαρίας.

Μια μεγάλη περιοδεία πραγματοποιήθηκε από τον Paul DiAnno λοιπόν, στα πλαίσια της Beast over Greece farewell tour.

Ξεκινάμε λοιπόν να δούμε τα μέρη που έπαιξε!

 • Πάτρα - Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 - Μικρός Πρίγκηπας
 • Αθήνα - Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 - Κύτταρο
 • Αθήνα - Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 - Remedy
 • Σέρρες - Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 - Αίθουσα Ορφέας
 • Θεσσαλονίκη - Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 - Block 33
 • Ιωάννινα - Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 - Boxx
 • Χρυσούπολη Καβάλας - Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 - Twinheads H.D.C. Club

με ενδιάμεση συναυλία φυσικά τις 3 Οκτωβρίου στη Σόφια της Βουλγαρίας και την “κρυφή” συναυλία στο Νέο Ηράκλειο.

Εμείς συναντήσαμε λοιπόν τον Paul DiAnno και τους Sorrowful Angels στην πρωτεύουσα τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και πιο συγκεκριμένα στο Κύτταρο, όπου πραγματικά έζησα μια από τις καλύτερες συναυλίες της ζωής μου!

Μέρα πρώτη


Έξω από το Κύτταρο

Οι πόρτες άνοιξαν λίγο μετά τις 7:30 και ο κόσμος σιγά σιγά άρχισε να μπαίνει. Το ρολόι έγραφε 8 και οι Hattie Green βρίσκονται επί σκηνής να ροκάρουν το Club. Πολύ καλό συγκρότημα που πραγματικά ζέστανε τον κόσμο για αυτό που θα ερχόταν και κανείς δεν περίμενε!

8:45 και οι αγαπημένοι μουσικοί και αληθινοί φίλοι του Fan Club, Maidenance στη σκηνή του Κυττάρου σε στιγμές αποθέωσης της μουσικής! Ύμνοι των Iron Maiden, από την εποχή του Bruce Dickinson με το συγκρότημα ίσως στην καλύτερη του εμφάνιση μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχουν λόγια παιδιά, το έχουμε πει ένα κάρο φορές…

Ήρθε η ώρα των Sorrowful Angels λοιπόν, η μπάντα που συνόδευε τον Paul DiAnno στη συνέχεια της βραδιάς, μια μπάντα που είχα την χαρά να δω το 2002 στο Chania Rock Fest, στην Κρήτη, με τελείως διαφορετική μορφή φυσικά. Μια μπάντα που έχει πάρα πολύ μέλλον και κυνηγάει δυναμικά τα όνειρα της! Ήχοι gothic rock, πολύ δεμένο σχήμα και πολύ δυνατές συνθέσεις!

Το Κύτταρο κατάμεστο, μοναδική εμπειρία, γεμάτο μέλη του Fan Club μας σε ένα βράδυ αποθέωση για τη μουσική.

11 ακριβώς και τα ηχεία ξεκίνησαν να παίζουν το κυρίως θέμα του Dracula, ρίγη και οι Sorrowful Angels με τον Paul DiAnno επι σκηνής!

Χαμός σε ένα ασφυκτικό sold out σε μια συναυλία που δεν θα ξεχάσω ποτέ!

Για να μην επυβαρύνω το άρθρο θα πω πως σε όλες τις συναυλίες ο Paul έμεινε πιστός στην playlist του που ήταν η εξής:

 • Sanctuary

 • Purgatory

 • Wrathchild

 • Marshall Lockjaw

 • Prowler

 • Murders In The Rue Morgue

 • Genghis Khan

 • The Beast Rises

 • Children Of Madness

 • Remember Tomorrow

 • Charlotte The Harlot

 • Killers

 • Phantom Of The Opera

 • Running Free

encore

 • Transylvania

 • Blitzkrieg Bop

Η πρώτη μου επαφή με τον DiAnno ήταν το 2002 στο AN Club στα εξάρχεια και ήταν πραγματικά ιδιαίτερη, συνάντηση, συνεντεύξεις, φωτογραφίες, backstage pass, μοναδική εμπειρία! Αυτό που ακολουθεί όμως δεν επαναλαμβάνεται με τίποτα…

Αμέτρητα μέλη του Fan Club με το καθιερωμένο μας meeting πριν τη συναυλία και φυσικά τις αντίστοιχες φωτογραφίες στο τέλος της βραδιάς.

Μέρα δεύτερη

Κρυφή συναυλία, Remedy στο Νέο Ηράκλειο, μικρό και πολύ όμορφο μαγαζί, event χωρίς ιδιαίτερη προώθηση, για λίγους και καλούς!

Κατάμεστο και αυτό φυσικά με τους Sorrowful Angels support και στη συνέχεια μαζί με τον αγαπημένο μας Paul DiAnno σε ένα μοναδικό δίωρο που ακόμα προσπαθούσαμε να χωνέψουμε το τι ζήσαμε το προηγούμενο βράδυ.

Στο τέλος της συναυλίας ακολούθησε το meet and greet που είχε διοργανώσει το Fan Club με 3 τυχερά μας μέλη, για φωτογραφίες και υπογραφές με τον Paul DiAnno.

Μέρα τρίτη

Πρωί λοιπόν, φορτώνουμε αποσκευές και ξεκινάμε το road trip με προορισμό τις όμορφες Σέρρες!

Πραγματικά ατελείωτο ταξίδι με αμέτρητα διόδια και “ιδιαίτερες” στάσεις στη Λαμία και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

Φτάνουμε λοιπόν στις Σέρρες και αμέσως soundcheck…

Αίθουσα Ορφέας στο κέντρο της πόλης, αφιλόξενο μέρος για συναυλίες τέτοιου είδους με τα καθίσματα απλά σε όρθια θέση, όμως αυτό δεν πτόησε κανένα.

Εμείς φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια σύντομη βόλτα στην όμορφη πόλη.

 

10:30 ο Paul επί σκηνής μετά τους Steel Scythe, Mondo Bizarro και War Device και φυσικά το καθιερωμένο σε αυτή την περιοδεία setlist από τους Sorrowful Angels.

Δυναμική παρουσία του κόσμου σε μια πόλη που πραγματικά απόλαυσε τη συναυλία και τους φίλους μας από τη Σόφια να μας επισκέπτονται για τη τιμήσουν τον καλλιτέχνη. Ο ήχος δεν ήταν καθόλου καλός σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, όμως ο κόσμος δεν πτοήθηκε καθόλου, οπότε το προσπερνάμε αρκετά καλά!

Μέρα τέταρτη

Κρύο στις Σέρρες, φορτώνουμε mini-bus και φεύγουμε αμέσως για Σόφια, την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.


Μια σύντομη στάση λίγο πριν τα σύνορα για ανεφοδιασμό και φύγαμε για Βουλγαρία!


Σχολαστικός έλεγχος στα σύνορα μπροστά μας...


Τα απίθανα φανάρια με την αντίστροφη μέτρηση για το πράσινο και το κόκκινο!

Και φτάνουμε στην παγωμένη πρωτεύουσα πηγαίνοντας αμέσως στο RBF Club για soundcheck και το υπόλοιπο της προετοιμασίας για αυτό που θα ακολουθούσε.

Χάνεται η ευκαιρία για μια γρήγορη βόλτα με τον φίλο μας Nicolas, τον πρόεδρο του Βουλγάρικου Fan Club; Μοναδική εμπειρία στην πρώτη μας επίσκεψη στη Βουλγαρία, ο οποίος μας έκανε μια ιδιαίτερη ξενάγηση στο κέντρο της πόλης! Όμορφοι πεζόδρομοι, κρυμμένα δισκάδικα, υπέροχοι χώροι για μια γρήγορη βόλτα στην πρωτεύουσα της χώρας.

Και φτάνει η ώρα της συναυλίας, που ενώ είχαμε ακούσει αρνητικές πληροφορίες όσον αφορά την προπώληση εισιτηρίων και την προσέλευση του κόσμου, διαψευστήκαμε πανηγυρικά! Ο φιλόξενος Atanas, μέλος και αυτός του Fan Club μας φρόντισε ώστε όλα να κυλήσουν όμορφα!

Απρόσμενα λοιπόν κατάμεστο το RBF Club με τους Sorrowful Angels να ζεσταίνουν το κοινό (οι οποίοι έχουν κάνει και αρκετούς θαυμαστές στη Σόφια - η ανταπόκριση του κοινού ήταν μοναδική!) και τον Paul επί σκηνής για μια ώρα και κάτι να δίνει τον καλύτερο του εαυτό!

Φυσικά ακολούθησε το καθιερωμένο meet and greet με τον Paul και τους Sorrowful μετά το τέλος της συναυλίας!

Μέρα πέμπτη

Πρωί Οκτωβρίου στη γειτονική χώρα σημαίνει κρύο! Η πρόγνωση έλεγε για θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, όμως εμείς απτόητα Έλληνες! Tshirts και τα μυαλά στα κάγκελα! Από την Κρήτη φύγαμε εξάλλου και τους 18 βαθμούς! (...)

 


Με τους εξαιρετικούς Sorrowful Angels στη Σόφια

Μπαίνουμε λοιπόν στο δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα, με προορισμό της Θεσσαλονίκη!

Παρεπιπτώντος η διαδρομή τα τελευταία 50 χιλιόμετρα μέσα στη Βουλγαρία προς είναι απλά πανέμορφη! Α, και μην εμπειστευτείτε τυφλά το gps σας… Έργα παντού!


Λίγο πριν μπούμε στη χώρα μας
Οι απαραίτητες στάσεις!

Ώρα Θεσσαλονίκης! Αφού εγκατασταθήκαμε στο ξενοδοχείο μας στην πανέμορφη πόλη, δεν χάσαμε για πολλοστή φορά να κάνουμε την καθιερωμένη βόλτα πριν τη συναυλία με φίλους από το Fan Club και να καταλήξουμε μια μεγάλη παρέα στο Block 33.

Η συναυλία κύλησε όμορφα μέχρι ένας επιστήμονας φώναζε επίμονα "Bruce Dickinson!". Οκ, κανένα πρόβλημα με εμένα, προσωπικά μου αρέσει απείρως περισσότερο ο Bruce Dickinson, αλλά ένα στα γρήγορα... Φίλε ΠΛΗΡΩΣΕΣ να δεις Paul DiAnno... Το ξαναλέω... ΠΛΗΡΩΣΕΣ, δηλαδή έβγαλες χρήματα από την τσέπη σου και τα έδωσες για ένα εισιτήριο που έγραφε PAUL DIANNO, όχι Bruce Dickinson! Σωστά;...

Πέμπτο σερί βράδυ λοιπόν που απολαμβάνουμε τραγούδια όπως το Phantom of the Opera live, μπροστά μας από τον πρώτο τραγουδιστή των Iron Maiden. Απλά ευτυχία!


Απίστευτη σήμανση στο Block 33… Respect!Ξανά meet and greet με μέλη του fan club και τον Paul DiAnno και εμάς φυσικά που δεν χάναμε κάθε ευκαιρία για ομαδικές φωτογραφίες!

Κάπως έτσι λοιπόν εμείς ολοκληρώσαμε αυτό το ταξίδι, γεμάτοι εμπειρίες, όμορφους φίλους και απίστευτες εικόνες!

Τι να πρωτογράψει κάποιος σε ένα τέτοιο άρθρο για ευχαριστώ;

Ηλία, χωρίς εσένα τίποτα από αυτά τα όμορφα πράγματα δεν είχαν πραγματοποιηθεί! Τι να γράψω; Ευχαριστούμε για όλα!

Τον κύριο Paul DiAnno, μια τρομερά ιδιαίτερη μορφή της metal μουσικής σκηνής! Απίθανη προσωπικότητα, φανταστική μορφή! Τα λόγια είναι περιττά… Ζωντανή ιστορία των Iron Maiden!

Sorrowful Angels, όλα τα παιδιά είναι φανταστικοί χαρακτήρες, παθιασμένοι με αυτό που κάνουν, βάζουν ψηλά τον πήχη και βάζω στοίχημα ότι θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Ένα τιτανοτεράστιο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του Fan Club μας, Iron Maiden the Greek FC και ένα πελώριο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους που συναντήσαμε και κάναμε σε όλο αυτό το ταξίδι!

Δείτε εικόνες από όλες τις συναυλίες εδώ και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Fan Club εκείνες τις ημέρες!

Paul DiAnno στο Κύτταρο 30/09/2013

Το Fan Club στο live του Paul DiAnno στο Κύτταρο 30/09/2013

Paul DiAnno στο Remedy 01/10/2013

Fan Club Meet and Greet με τον Paul DiAnno 01/10/2013

Paul DiAnno στην Αίθουσα Ορφέα 02/10/2013

Το Iron Maiden the Greek FC στη Σόφια 03/10/2013

Ελληνικό και Βουλγάρικο Fan Club μαζί στις Σέρρες και τη Σόφια 03/10/2013

Απονομή της πλακέτας του Fan Club στον Paul DiAnno 04/10/2013

Paul DiAnno στο Block 33 04/10/2013

 

ironmaidenfc.gr