Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, ο Paul DiAnno επισκέφτηκε τη χώρα μας με σκοπό μερικές συναυλίες σε περιοχές που δεν είχε επισκεφτεί, καθώς και δύο μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Όπως και πέρυσι λοιπόν, το Fan Club μας ήταν στην οργάνωση των συναυλιών καθώς και χορηγός επικοινωνίας.

Ξεκινάει λοιπόν ένα όμορφο ταξίδι από το Ηράκλειο προς τη Θεσσαλονίκη όπου και συναντήσαμε τον Paul DiAnno και τους Sorrowful Angels (με την αντικατάσταση του Ηλία με τον Γιάννη στο μπάσο - λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων). Συνάντηση στο Eightball στα λαδάδικα και όλα έτοιμα για το πρώτο soundcheck της περιοδείας. Η μπάντα φαινόταν, όπως και άλλωστε απέδειξε στη συνέχεια, πολύ πιο δεμένη από πέρυσι και το ταξίδι ξεκινάει. Οι πόρτες ανοίγουν στο πανέμορφο αυτό μαγαζί και η συναυλία ξεκινάει με τους Chronomancy και αμέσως μετά τους Sorrowful Angels, που όπως και πέρυσι, σε όλες τις συναυλίες, (με εξαίρεση της Αθήνας), έπαιξαν ένα 45' σετ από τα καλύτερα τους τραγούδια και από τους δύο δίσκους τους. Το μαγαζί κατάμεστο και στα ηχεία ακούγεται το θέμα του Dracula με τον Paul DiAnno επί σκηνής. Η συναυλία εκρηκτική, ο κόσμος εντυπωσιακός στο κατάμεστο Eightball και φυσικά sold out!

Επόμενη μέρα και Έδεσσα. Μετά από μια περιπέτεια με τον ψηφιακό μετρητή βενζίνης ο οποίος απλά έκανε ΟΤΙ γούσταρε (wtf όμως...) φτάνουμε στην πανέμορφη Έδεσσα και στους καταρράκτες για φαγητό και φωτογράφιση.

Αμέσως μετά soundcheck, επικό souncheck στο πανέμορφο (αλλά άστοχο για τέτοια συναυλία) ανοιχτό θέατρο Καβαλιώτισσας. Τα support συγκροτήματα του φεστιβάλ Rock In Edessa ήταν τα Wild Scratch, Grow Down, Silent Commitment και Naja, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και επί σκηνής Sorrowful Angels στο δικό τους σετ και μετά μαζί με τον Paul. Κάπου στα 200 άτομα λοιπόν, μαζί και μερικοί φανατικοί της West Ham United και φυσικά μερικές χιλιάδες κουνουπιών με τη συναυλία να ολοκληρώνεται με πολύ χαρά σε όλο τον κόσμο.

Τρίτη στάση Λάρισα και στο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, Larissa Sports Center, 6 χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Καταπληκτική συναυλία και ας ήταν ασφυκτική η ζέστη στη Λάρισα όλη μέρα!

Όμορφα performance από τα support συγκροτήματα, Zeus, Daring Veins, Blacken, Murder Angels και Pandora, με τον Αλέξανδρο (ιδιοκτήτη του κέντρου MVP), μουσικό, διοργανωτή, οδηγό, όλα σε ένα!

Ο κόσμος για μια ακόμα συναυλία πολύ δυναμικός ακολουθώντας τον DiAnno σε όλες τις επιτυχίες του.

Επόμενη μέρα και ο δρόμος μεγάλος με προορισμό την Αλεξανδρούπολη. Στην άλλη άκρη της χώρας, μετά από πολλά χιλιόμετρα, μας περίμενε ένα πολύ συμπαθητικό venue, το Νότος Stage, χωρίς support act αυτή τη φορά, με τους Sorrowful Angels να ζεσταίνουν για τα καλά το κοινό και τον Paul να βγαίνει επί σκηνής δημιουργώντας πανικό στους παρευρισκόμενους! Παρά τα όποια προβλήματα στον ήχο το κοινό δεν πτοήθηκε και η συναυλία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Τελευταία μέρα πριν φύγουμε για ένα μαγικό διήμερο στην Σόφια και το Βελιγράδι και γραφική Καβάλα. Η πανέμορφη αυτή πόλη στο Havana ήταν έτοιμη να φιλοξενήσει τον Paul DiAnno και μετά την απαραίτητη μας βόλτα στο γραφικό κάστρο βρεθήκαμε στο χώρο για το απαραίτητο στήσιμο και soundcheck.

Εδώ μας συγχωρείτε αλλά φύγαμε για τη Σόφια της Βουλγαρίας με το Fan Club και αμέσως μετά άλλο ένα μεγάλο road trip για το Βελιγράδι της Σερβίας (αλλά αυτά θα τα διαβάσετε σε άλλα άρθρα)…

Μια το βράδυ λοιπόν και φεύγοντας από Βελιγράδι ξεκινάμε οδικώς για Αθήνα (17 ώρες στο δρόμο και 1150 χιλιόμετρα μετά, φτάνουμε στο Κύτταρο στην Αθήνα.

Όπως καταλαβαίνετε, φτάσαμε δευτερόλεπτα πριν τη σκηνή του Κυττάρου διασύρουν όπως μας έχουν συνηθίσει οι Maidenance, με τραγούδια από την μετά-DiAnno εποχή μόνο, για ευνόητους λόγους. Απλά μοναδικοί για νιοστή φορά! Star Star επί σκηνής δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό και τα φώτα χαμηλώνουν για το headline της βραδιάς. Οι Sorrowful Angels λόγο χρόνου δεν παρουσίασαν το set τους και βγήκαν αμέσως μετά την εισαγωγή του Dracula, με το Sanctuary να ηχεί και τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του DiAnno! Η συναυλία ήταν φανταστική όμως προς το τέλος και ενώ το συγκρότημα έπαιξε για πρώτη φορά μερικά τραγούδια εκτός του set της υπόλοιπης περιοδείας, δεν πήγαν όλα καλά, βγάζοντας τον DiAnno εκτός εαυτού, που όμως λανθασμένα το έδειξε σε όλο το κοινό από κάτω, χάνοντας έτσι την καλή εντύπωση που είχε δώσει σε όλη τη συναυλία.

Επιστροφή στην Κρήτη για την τελευταία μέρα λοιπόν. Η έδρα μας με τους Timeriver να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και τους Sorrowful Angels να κάνουν το άνοιγμα για την επερχόμενη παρουσία του Paul, για πρώτη φορά στην πόλη μας. Ευτυχώς το καλύτερο μας το φύλαγε για το τέλος, μιας και η συγκεκριμένη συναυλία είχε ενέργεια, παλμό και τον Paul DiAnno στα καλύτερα του, ξεπερνώντας ακόμα και την πρώτη συναυλίας της περιοδείας στη Θεσσαλονίκη και το κατάμεστο Eightball.

Η setlist των συναυλιών:

Sanctuary
Purgatory
Wrathchild
Marshall Lockjaw
Prowler
Murders in the Rue Morgue
Genghis Khan
The Beast Arises
Children of Madness
Remember Tomorrow
Charlotte the Harlot
Killers
Phantom of the Opera
Running Free

Encore:
Transylvania
Blitzkrieg Bop

(με ελάχιστες αλλαγές από venue σε venue)

Σε ένα σύνολο μεγαλύτερο των 4000 χιλιομέτρων που κάναμε αυτές της μέρες (Ηράκλειο - Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Λάρισα - Αλεξανδρούπολη - Καβάλα - Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Ηράκλειο) είδαμε πολλούς παλιούς φίλους και κάναμε πάρα πολλούς νέους! Μεγάλα και ιδιαίτερα ευχαριστώ λοιπόν, στον Βαγγέλα από το Eightball, στον Νίκο Nephelim, στον Αλέξανδρο Σιδεράκο, σε όλα τα support συγκροτήματα, στους Maidenance, στους Sorrowful Angels που η εξέλιξη τους είναι απίθανη και εμφανέστατη και φυσικά στον Ηλία Αραβίδη για όλα και στον μοναδικό κύριο Paul DiAnno!

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του Fan Club μας που βρέθηκαν σε όλα μα όλα τα venues και έκαναν αυτή την περιοδεία μοναδική!

ironmaidenfc.gr