Πριν η Θάτσερ αφήσει την τελευταία της πνοή, βρετανικό συγκρότημα είχε προσπαθήσει να τη... δολοφονήσει "καλλιτεχνικά", μέσω εξώφυλλου σε δίσκο τους που στη συνέχεια απαγορεύτηκε. Τι θυμήθηκε ο σκύλος.

Μπορεί η Μάργκαρετ Θάτσερ να άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα σε ηλικία 87 ετών, ωστόσο, πριν από 33 χρόνια είχε βρεθεί αντιμέτωπη με τον θάνατο από ένα βρετανικό συγκρότημα. Φυσικά μιλούμε μεταφορικά. Πίσω από την αείμνηστη “Σιδηρά Κυρία” κρύβεται μία ενδιαφέρουσα ιστορία των Iron Maiden...

Το 1980 το διάσημο (πλέον) χέβι μέταλ συγκρότημα έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της δισκογραφίας, κυκλοφορώντας τον πρώτο τους δίσκο (Ιron Maiden). Εκείνη την εποχή οι μπάντες της New Wave of British Heavy Metal προκαλούσαν με τη μουσική και τα μηνύματα που περνούσαν. Έτσι και οι Maiden που συνδύαζαν στα τραγούδια τους τη μελωδικότητα της ροκ με aggressive στοιχεία της Punk. Τα εξώφυλλα των δίσκων τους δε ακόμα πιο προκλητικά. Μάλιστα το εξώφυλλο του (πρώτου) δίσκου παρουσίαζε τη μασκότ των Maiden, τον Eddie να κρατά ματωμένο σουγιά και από κάτω να κείτεται το δολοφονημένο πτώμα της τότε κραταιάς πρωθυπουργού, της Μάργκαρετ Θάτσερ. Όπως ήταν φυσικό, το εξώφυλλο απαγορεύτηκε!

Ο θάνατος της Θάτσερ σήμερα όμως έκανε πολλούς να θυμηθούν αυτή την παλιά ιστορία. Μάλιστα το Fan Club των Iron Maiden (ironmaidenfc.gr) στην Ελλάδα πόσταρε και σχετικές φωτογραφίες.

Δείτε το απαγορευμένο εξώφυλλο:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Gazzetta.gr για την δημοσίευση.

Δείτε το αρχικό άρθρο εδώ: http://www.sportdog.gr/article/163721/otan-oi-maiden-skotonan-ti-thatser-foto

ironmaidenfc.gr