Το εξώφυλλο του δίσκου των Iron Maiden, Somewhere in Time είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πολύπλοκα κομμάτια τέχνης που δημιουργήθηκε ποτέ! Υπάρχουν δεκάδες λεπτομέρειες από τον Derek Riggs και παρακάτω τις αναλύουμε.

» Αναφορά στην Ruskin Arms  (παλιά pub στην οποία ξεκίνησαν να παίζουν)

» Το ρολόι δείχνει 23:58, 2 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα (2 Minutes To Midnight)

» West Ham 7 Arsenal 3 – σκορ αγώνα, που δείχνει την αγαπημένη τους ομάδα την West Ham να είναι μπροστά στο σκορ. Συμπτωματικά ένα από τα προσωνύμια της  West Ham είναι THE IRONS

» Υπάρχει η επιγραφή Aces High bar, που συμπληρώνεται με την εικόνα ενός spitfire να πετάει ακριβώς από επάνω.

» The Rainbow bar (ένα ακόμη club στο οποίο σύχναζαν τα πρώτα χρόνια)

» Live After Death, Blade Runner οι ταινίες που προβάλλονται στον κινηματογράφο

» Ο κινηματογράφος ονομάζεται Philip K. Dick, που είναι ο συγγραφέας του "Do Androids Dream of Electric Sheep?", στο οποίο είναι βασισμένη η ταινία Blade Runner

» Marquee Club (ένα ακόμη club στο οποίο σύχναζαν παλιότερα)

» Phantom Opera House

» "Bollocks again and again" κάτω από το  "Phantom Opera House". Αυτό μπορεί να είναι μία αναφορά στο κρυμμένο μήνυμα των "Bollocks" στο εξώφυλλο του Powerslave.

» Ancient Mariner Εστιατόριο Θαλασσινών

» Herbert Ails αριστερά του ρολογιού (πιθανότατα μία αναφορά στον Frank Herbert, το συγγραφέα του DUNE, που δεν επέτρεψε στους Maiden να το χρησιμοποιήσουν ως τίτλο τραγουδιού).

» "Tonight GYPSY'S KISS", κάτω από την επιγραφή  23:58 (δύσκολο να το δει κάποιος) – η αναφορά στο πρώτο συγκρότημα του Steve Harris

» Hammerjacks – μία αναφορά σε ένα από τα αγαπημένα μπαρ του συγκροτήματος στις ΗΠΑ, Hammerjacks Night Club στην Βαλτιμόρη. Το Night Club έκλεισε την 1η Ιανουαρίους 1994.Το concert hall όμως λειτουργεί ακόμα.

» Long Beach Arena

» Ο Nicko φοράει παλιά γυαλιά πιλότου (αναφορά στο γεγονός ότι είναι πιλότος).

» Ο Nicko φοράει επίσης ένα μπλουζάκι που γράφει: "Iron What?"

» Στο πίσω εξώφυλλο υπάρχει ένας Ίκαρος ,που πέφτει από τον Ήλιο με φλεγόμενα φτερά, στην πάνω δεξιά γωνία, μπροστά από το Bradbury Hotel. Αυτό φυσικά είναι μία αναφορά στο "The Flight Of Icarus."

» Η επιγραφή "Bradbury Hotels International"  -θα μπορούσε να είναι μία αναφορά στον δημοφιλή συγγραφέα Ray Bradbury (συγγραφέα των κλασσικών "The Martian Chronicles", "Ice Nine", κτλ.)?

» Αν κοιτάξετε προσεκτικά θα δείτε τη σκιά του θεριστή (reaper) μπροστά από τις πυραμίδες.

» Οι πυραμίδες αναφέρονται στο εξώφυλλο του "Powerslave".

» Όλα τα γιαπωνέζικα γράμματα που υπάρχουν διάσπαρτα θα μπορούσαμε να τα συνδέσουμε με το  "Maiden Japan" και τις εμφανίσεις των Iron Maiden στην Ιαπωνία.

» Το "Maggies revenge" στο πίσω μέρος του εξώφυλλου αναφέρεται στην Margaret Thatcher. Η ίδια και η Βρετανική κυβέρνηση είχαν διαφωνήσει με τους IRON MAIDEN το 1980/1981 για τα singles  "Sanctuary" και  "Women In Uniform", που έδειχναν αντίστοιχα το κεφάλι της στο έδαφος (φυσικά την είχε σκοτώσει ο Eddie), και την ίδια να κρύβεται πίσω από ένα τοίχο και να παρατηρεί τον Eddie.

» Ο δρόμος στο οποίο βρίσκεται ο Eddie είναι η Acacia Avenue, μία αναφορά φυσικά στο "Charlotte the Harlot" και στο "22 Acacia Avenue", Charlotte series.
(Μπορείτε να το δείτε πάνω από την αφίσα των IRON MAIDEN στην δεξιά πλευρά).

» Σε ένα από τα παράθυρα στην Acacia Avenue, μπορείτε να δείτε ένα κορίτσι να κάθεται σε μία καρέκλα (υποτίθεται ότι είναι η  Charlotte the Harlot )

» Ο Bruce Dickinson κρατάει έναν εγκέφαλο

» Tehe's bar είναι εκεί που βρήκανε  τα παιδιά που έκαναν  backup vocals στο "Heaven Can Wait."

» Ο Batman στέκεται κάτω από την επιγραφή  Tehe's bar

» Ο Tardis από το Dr. Who είναι πάνω από την πινακίδα  Rainbow Club

»  Στο πίσω μέρος διακρίνεται το  κτίριο του Asimov Foundation

» Tyrell Corp. πάνω από τον υπερυψωμένο δρόμο (κατασκευαστής αντιγράφων στο Blade Runner)

» Μία γάτα με φωτοστέφανο

» Το Μάτι του Horus(το σύμβολο Eye of Horus) πάνω από την επιγραφή Webster ,αριστερά από το όπλο του Eddie

» Ένα από τα μάτια του Eddie είναι λέηζερ. Αυτό πιθανόν είναι μία αναφορά στο  "2 Minutes To Midnight single"... Στην εικόνα του single:
ο Eddie έχει ένα «μάτι πειρατή», εξαιτίας του πυρηνικού ολοκαυτώματος (με το σύννεφο-μανιτάρι στο πίσω μέρος).

» Υπάρχει ένα καλάθι για σκουπίδια πάνω στην λάμπα του δρόμου,κάτω από το δεξί πόδι του Eddie. Είναι ίδιο με το καλάθι που υπάρχει στο IRON MAIDEN, που είναι το πρώτο τους άλμπουμ. Αρκετά περίεργο!

» Επίσης υπάρχει μία μεταλλική πλάκα που ενώνει τη μύτη του  Eddie με το πάνω μέρος του κεφαλιού. Αν κοιτάξετε τον τοίχο που είναι δεξιά του σκορ του ποδοσφαιρικού αγώνα, θα δείτε την μικρή μεταλλική πλάκα με τις δύο βίδες που έχει πάντα στο κεφάλι του ο  Eddie always (τουλάχιστον από την εποχή του  PIECE OF MIND , όταν του έγινε η λοβοτομή. Η βίδα υπάρχει για να κραταέι ενωμένο το κεφάλι του!).

» Υπάρχουν επίσης και νέον επιγραφές, μία από τις οποίες γράφει κάτι στα Εβραϊκά και μία άλλη στα Ρωσικά. Αυτή στα Εβραϊκά πιθανόν σημαίνει "Θεός" (?), αυτή στα Ρώσικα διαβάζεται KEPHIR και σημαίνει "γιαούρτι". Αυτή ήταν μία πολύ κοινή επιγραφή στα κτίρια  στη Ρωσία που σήμαινε ότι υπάρχει κατάστημα που πουλάει γάλα.

» Τέλος υπάρχει μία επιγραφή "Upton Park", που είναι η έδρα της West Ham Utd. – της αγαπημένης ποδοσφαιρικής ομάδας του Steve Harris.

ironmaidenfc.gr