Οι Iron Maiden ονόμασαν το διαμορφωμένο 757 , με το οποίο θα ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο, 'Ed Force One'. Το όνομα επιλέχτηκε από ένα fan γνωστό μόνο ως Wilson που κέρδισε με πάνω από 2000 ψήφους το διαγωνισμό για την ονομασία του αεροπλάνου. Στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος, παραδέχονται ότι λίγο πολύ όλοι είχαν επιλέξει το ίδιο όνομα, αλλά ο "Wilson" κέρδισε για το σχόλιό του: Διαχρονική, εμπνευστική, συνεχώς εξελισσόμενη , αλλά πάντα ειλικρινής, συντροφιά που επιβιώνει στο κακό που κάνουν οι άντρες!

Τον Οκτώβριο του 2007, οι Iron Maiden ζήτησαν από την  Astraeus Airlines  ένα 757 για τη μεταφορά τους κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας 'Somewhere Back in Time' το 2008. Ο τραγουδιστής Bruce Dickinson εξηγεί την λογική πίσω από αυτή την ναύλωση το 2007:

"Κοιτάζοντας τη λίστα με τα μέρη που θα θέλαμε να παίξουμε είχαμε πάντα πρόβλημα αναφορικά με τις αποστάσεις. Η διαδικασία της περιοδείας καθυστερεί όταν υπάρχουν κοντέϊνερ σε διάφορα μέρη, το οποίο είναι εντάξει αν θες διακοπές αλλά όχι αν θέλεις να παίξεις. Είναι ωραίο να βλέπεις μέρη αλλά δεν θέλουμε να περιμένουμε μία εβδομάδα το εξοπλισμό να έρθει για παραδειγμα από την Αυστραλία στην Νότιο Αμερική, ενώ με αυτό τον τρόπο μπορούμε να επισκεφτούμε περισσότερα μέρη και να μας δουν περισσότεροι fans στο ίδιο χρονικό διάστημα"

Το αεροσκάφος, ονομάστηκε "Ed Force One" μετά από ενα διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος, και ο Dickinson ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους καθώς και ο πιλότος για τα διαφημιστικά της Astraeus. Το αεροπλάνο διαμορφώθηκε και ξαναβάφτηκε με ένα ειδικό διακριτικό σήμα των  Iron Maiden , σε όλη την διάρκεια της περιοδείας τους. Σύμφωνα με τον Dickinson, η Astraeus αποφάσισε να διατηρήσει το artwork Iron Maiden του αεροσκάφους όταν αυτό επέστρεψε στην κανονική του υπηρεσία καθώς είχε λάβει πολλά θετικά σχόλια από τους πελάτες, αλλά αναγκάστηκε να αφαιρέσει τα αυτοκόλλητα όταν κάποιοι επιβάτες από την Αφρική αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, με την αιτιολογία ότι διακατέχεται από κακά πνεύματα.

Η διακόσμηση αποκαταστάθηκε ένα χρόνο αργότερα όταν χρησιμοποιήθηκε το ίδιο άεροσκάφος (G-OJIB)στο τελευταίο τμήμα της περίοδειας Somewhere Back in Time το 2009. Έχει μεγάλο ρόλο στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ, Iron Maiden: Flight 666, το οποίο προβλήθηκε στους κινηματογράφους σε 42 χώρες τον Απρίλιο του 2009 και κυκλοφόρησε σε  DVD και Blu-ray τον Μαϊο και τον Ιούνιο του 2009 αντίστοιχα. Η ταινία προβλήθηκε στην Βρετανική τηλεόραση στις 4 Μαρτίου το 2010 στις 11:00 μμ στο BBC4 ως μέρος του Heavy Metal Britannia Weekend.

Το "Ed Force One" χρησιμοποιήθηκε ξανά στην παγκόσμια περιοδεία  "The Final Frontier " το 2011, αν και αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκε ένα διαφορετικό αεροπλάνο  (G-STRX) με αλλαγμένα διακριτικά , υιοθετόντας το artwork το The Final Frontier.

First edition of Ed Force One

Second edition of Ed Force One

ironmaidenfc.gr