Beckett - Rainbow's Gold

Beckett - Rainbow's Gold Στις 6 Αυγούστου του 1984 οι Iron Maiden κυκλοφορούν το single "2 Minutes to Midnight" ως προπομπό του 5ου τους δίσκου, με την ονομασία "Powerslave", δίσκος που θα καθιερώσει τους Maiden ως το καλύτερο heavy metal συγκρότημα και ειδικά με την "World Slavery Tour" που θα ακολουθούσε.

Και σε αυτό το single οι Iron Maiden συνεχίζουν την παράδοση να έχουν μια διασκευή ως b-side. Στο "2 Minutes.." αυτή τη φορά διασκευάζουν το πιο γνωστό κομμάτι των Άγγλων rockers "Beckett" το οποίο τιτλοφορείται "Rainbow's gold". Το εν λόγω κομμάτι συμπεριλαμβάνεται στον ομώνυμο και μοναδικό δίσκο που κυκλοφόρησε ποτέ το συγκρότημα το 1974 από την αγγλική εταιρεία Raft Records. Το "Rainbows gold" γράφτηκε από τον τραγουδιστή Terry Slesser και τον κιθαρίστα Kenny Mountain και στον δίσκο εμφανίζεται με τον τίτλο "A Rainbows gold". Ο ντράμερ Nicko Mc Brain έχει δηλώσει πως τα μέλη των Maiden ήταν φίλοι με αυτά των Beckett και γι' αυτό ήταν φυσικό να διασκευάσουν κάτι από αυτούς, ενώ ο manager των Maiden Rod Smallwood ανέφερε πως ήταν ατζέντης των Beckett πριν γνωριστεί με τους Maiden. Επίσης ο κιθαρίστας Adrian Smith διασκεύαζε κομμάτια των Beckett με την παλιά του μπάντα, τους Evil Ways.

Το line up των Beckett στον ομώνυμο δίσκο τους αποτελούνταν από τους: Robert Barton - κιθάρα/φωνητικά, Keith Fisher - ντράμς, Terry Wilson - φωνητικά, Ian Murray - μπάσο, Kenny Mountain - κιθάρα/πλήκτρα/φωνητικά και Tim Hinklev στα πλήκτρα.


Aris Lanaras - Δημοσιεύτηκε: 13/03/2015 - 11:20Ακρόαση και κριτική του The Book of Souls
Ακρόαση και κριτική του The Book of Souls 29/8/2015 - 00:26
Το να ακούσω για πρώτη φορά νέο δίσκο των Iron Maiden, είναι κάθε φορά (όσο θυμάμαι τον εαυτό μου) κ...
Skyhooks - Women in Uniform
Skyhooks - Women in Uniform 12/4/2013 - 17:26
Το Women in Uniform είναι το μοναδικό single των Iron Maiden στην 32χρονη δισκογραφία τους που κυκλο...
Jethro Tull - Cross Eyed Mary
Jethro Tull - Cross Eyed Mary 08/4/2013 - 13:09
Όλοι γνωρίζουμε πως οι Jethro Tull είναι μέσα στα συγκροτήματα που αποτελούν τις επιρροές του ίδιου ...
Montrose - I've got the Fire
Montrose - I've got the Fire 25/3/2013 - 12:04
Η πρώτη διασκευή που εμφανίζεται σε κυκλοφορία των Iron Maiden είναι το "I've Got the Fire" των ...
Danny Cavanagh στο Ηράκλειο και τα Χανιά
Danny Cavanagh στο Ηράκλειο και τα Χανιά 13/2/2013 - 10:53
Δύο βραδιές, δύο συναυλίες, δύο πόλεις... Τόσο ίδιες μα τόσο διαφορετικές... Δεν θα μπορούσε να ξεκι...Search tags: Iron Maiden, Bruce Dickinson, Steve Harris, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers, Nicko McBrain, Fan Club, Maiden England, The Final Frontier, Sonisphere, Eddie, Maiden United, Rise to Remain, Blaze Bayley, Paul DiAnno, Clive Burr, Dennis Stratton, Primal Rock Rebellion, Maidenance, British Lion, Wolfsbane, Thomas Zwijsen

Iron Maiden the Greek FC Find us on Google+ imonline