Όταν οι Maiden... σκότωσαν τη Θάτσερ

Όταν οι Maiden... σκότωσαν τη Θάτσερ Πριν η Θάτσερ αφήσει την τελευταία της πνοή, βρετανικό συγκρότημα είχε προσπαθήσει να τη... δολοφονήσει "καλλιτεχνικά", μέσω εξώφυλλου σε δίσκο τους που στη συνέχεια απαγορεύτηκε. Τι θυμήθηκε ο σκύλος.

Μπορεί η Μάργκαρετ Θάτσερ να άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα σε ηλικία 87 ετών, ωστόσο, πριν από 33 χρόνια είχε βρεθεί αντιμέτωπη με τον θάνατο από ένα βρετανικό συγκρότημα. Φυσικά μιλούμε μεταφορικά. Πίσω από την αείμνηστη “Σιδηρά Κυρία” κρύβεται μία ενδιαφέρουσα ιστορία των Iron Maiden...

Το 1980 το διάσημο (πλέον) χέβι μέταλ συγκρότημα έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της δισκογραφίας, κυκλοφορώντας τον πρώτο τους δίσκο (Ιron Maiden). Εκείνη την εποχή οι μπάντες της New Wave of British Heavy Metal προκαλούσαν με τη μουσική και τα μηνύματα που περνούσαν. Έτσι και οι Maiden που συνδύαζαν στα τραγούδια τους τη μελωδικότητα της ροκ με aggressive στοιχεία της Punk. Τα εξώφυλλα των δίσκων τους δε ακόμα πιο προκλητικά. Μάλιστα το εξώφυλλο του (πρώτου) δίσκου παρουσίαζε τη μασκότ των Maiden, τον Eddie να κρατά ματωμένο σουγιά και από κάτω να κείτεται το δολοφονημένο πτώμα της τότε κραταιάς πρωθυπουργού, της Μάργκαρετ Θάτσερ. Όπως ήταν φυσικό, το εξώφυλλο απαγορεύτηκε!

Ο θάνατος της Θάτσερ σήμερα όμως έκανε πολλούς να θυμηθούν αυτή την παλιά ιστορία. Μάλιστα το Fan Club των Iron Maiden (ironmaidenfc.gr) στην Ελλάδα πόσταρε και σχετικές φωτογραφίες.

Δείτε το απαγορευμένο εξώφυλλο:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Gazzetta.gr για την δημοσίευση.

Δείτε το αρχικό άρθρο εδώ: http://www.sportdog.gr/article/163721/otan-oi-maiden-skotonan-ti-thatser-foto


Manolis Varouhas - Δημοσιεύτηκε: 08/04/2013 - 17:40Μια βόλτα στο Cart & Horses
Μια βόλτα στο Cart & Horses 14/8/2014 - 11:06
Στην περιοχή Stratford στο βορειοανατολικό Λονδίνο υπάρχει ένα μαγαζί το αποτελεί μέρος της ιστορίας...
The Soundhouse Tapes
The Soundhouse Tapes 25/3/2013 - 11:45
The Soundhouse Tapes is probably the most wanted collector's item when it comes down to Maiden r...
Iron Maiden Trivia
Iron Maiden Trivia 11/12/2012 - 11:32
Όταν αρχίζουμε να αναφερόμαστε για trivia σε ένα συγκρότημα με τόσες κυκλοφορίες και αναρίθμητα live...
Οι Iron Maiden στην Ελλάδα, τα τραγούδια από το 1988 μέχρι σήμερα
Οι Iron Maiden στην Ελλάδα, τα τραγούδια από το 1988 μέχρι σ 08/12/2012 - 11:37
Οι Iron Maiden από το 1988 στην περιοδεία του Seventh Son of a Seventh Son μέχρι και σήμερα έχουν βρ...
Seventh Son του Orson Scott Card
Seventh Son του Orson Scott Card 30/11/2012 - 09:59
Ο Έβδομος Γιος (1987) είναι ένα εναλλακτικό ιστορικό/φανταστικό μυθιστόρημα του Orson Scott Card. Ε...Search tags: Iron Maiden, Bruce Dickinson, Steve Harris, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers, Nicko McBrain, Fan Club, Maiden England, The Final Frontier, Sonisphere, Eddie, Maiden United, Rise to Remain, Blaze Bayley, Paul DiAnno, Clive Burr, Dennis Stratton, Primal Rock Rebellion, Maidenance, British Lion, Wolfsbane, Thomas Zwijsen

Iron Maiden the Greek FC Find us on Google+ imonline